Ți-ar dori ca ziua să aibă mai mult de 24 de ore? Cât de des ți se întâmplă să intri în criză de timp? Lunar? Săptămânal? Zilnic?!
Stai liniștit! Vestea bună e că oricine poate învăța să își managerieze timpul în mod eficient, și în felul acesta să își recapete controlul asupra propriei vieți.
Tocmai de aceea ți-am pregătit următorul quiz, prin care poți identifica elementele de Time Management la care ai cel mai mult de lucrat, dar și strategiile pe care trebuie să le pui în aplicare pentru a deveni mai eficient.
Cât de bine stai la capitolul „Time Management”?
Pentru fiecare din afirmațiile de mai jos, bifează în ce măsură te identifici. E în interesul tău să fii cât se poate de sincer, iar răspunsurile tale să fie cele adevărate, nu neapărat cele corecte. Atunci când ai terminat, apasă butonul „Calculare punctaj”, poziționat mai jos, pentru a-ți afla scorul, și nu uita să-l împărtășești și prietenilor pe Facebook. Ulterior, urmărește-ți punctajul pe fiecare dintre cele 5 planuri pentru a ști unde trebuie să mai lucrezi.
Niciodată | Întotdeauna |
Interpretarea rezultatelor
Probabil că în timp ce completai quiz-ul, ți-ai dat seama că abilitățile tale de time-management scârțâie pe alocuri. Pentru asta, ți-am pregătit o scurtă trecere în revistă a fundamentelor managerierii timpului, dar și o mulțime de unelte și strategii specifice care să te ajute să evoluezi.
ESENȚA
Time Management-ul este un skill fundamental care te ajută, pe termen lung, să-ți atingi obiectivele, în același timp ținând nivelul de stres sub control.
Tuturor ne-ar plăcea să avem câteva ore în plus în fiecare zi. Pentru că asta nu e posibil, nu ne rămâne decât să creăm un program care reflectă prioritățile și să începem cu lucrurile cu adevărat importante.
În felul acesta, vom rămâne mereu focusați și ne vom putea apropia, încet-încet, de visurile noastre.
Dacă acest quiz te-a ajutat, aruncă o privire peste cel de luna trecută: „Tu cât de motivat/ă ești?”
Încă ceva... Uite un scurt fragment din articolul de săptămâna viitoare, despre Încărcarea Cognitivă. Abonează-te m-ai jos, și o să îți trimit link-ul de îndată ce îl postez!
Ai luat parte vreodată la o oră sau la un curs unde profesorul a trecut atât de repede printr-un subiect dificil, încât n-ai reușit să rămâi cu nimic?
Vreau să abordez în acest articol conceptul de Încărcare Cognitivă, ca să îți dai seama de ce nu toate orele sau cursurile sunt predate la fel, ce feedback ar trebui să le dai profesorilor, dar și cum ar trebui să livrezi tu prezentările astfel încât cursanții tăi să fie mai interesați și, în cele din urmă, mai câștigați.