Mailul de Vineri

Pentru sărbătorirea autentică a Zilei Națională a României nu avem nevoie de spirit sportiv, din fericire, ci doar de solidaritate. Nu e greu, după cum nu e nici ușor să fii român. E la fel cum e pentru toți locuitorii planetei, indiferent de culorile naționale pe care le arborează în piept, la vedere, sau în locuri mai tainice doar de ei știute.
Ne „pierdem” o treime din viață dormind. Somnul e poate cea mai misterioasă dintre activitățile pe care le desfășurăm în mod ciclic. În lipsa lui murim. Într-un experiment realizat în 1979 pe rozătoare, cercetătorii de la University of Chicago le-au privat de somn și le-au adus la epuizare. Au sfârșit într-un interval cuprins între 11 și 32 de zile.
Câteva cuvinte azi despre bucuria planurilor anulate, evitare și despre cum cele două nu fac casă bună în cele mai multe cazuri.
În ciuda numărului mare de oameni cu astfel de trăsături, când vine vorba de leadership și poziții de conducere, introvertiților li se spune pas de obicei. Iar când profesorii se gândesc la ideea de student model, mai toți descriu trăsăturile unei persoane extrovertite. Și instituțiile, școlile, locurile de muncă sunt create, tot în mare, pentru persoane cu atribute extrovertite și pentru nevoia lor de stimuli - mai mulți, mai deși și mai puternici.
Suntem tot mai expuși la universul informațional din jurul nostru. Din păcate, nu avem întotdeauna instrumentele necesare pentru a-l filtra. Nu reușim să scăpăm nepăcăliți de cele mai multe ori. Din fericire, există metode prin care putem îmbunătăți această situație. Există și multă cunoaștere, multe exemple ce ne pot face mai agili și mai pregătiți.
Igiena, indiferent de domeniu, e revendicată de toți și de toate. Și e bine că e așa. Ce ne-am face în lipsa ei? Nu pot să descriu integral importanța felului în care relaționăm cu informațiile din jurul nostru. Cineva spunea că nu vedem și nu auzim cu ochii ori cu urechile. O facem de fiecare dată cu mintea. Altfel spus, ca realitatea să fie percepută la o scară cât mai fidelă, e important să lucrăm la mintea noastră. Să o mobilăm în permanență.