🏆 Cont Premium @ Cel mai mic preț din an | Hello 2025

1 Decembrie

Salutare,

Diana aici.

Câteva cuvinte despre dificultăți, o mai bună perspectivă și 1 Decembrie.  


1. Spiritul sportiv din noi

Multe lucruri sunt dificile. Cele mai multe aș îndrăzni să spun. De multe ori, pentru mulți, viața se simte ca o cursă. Și avem nevoi de fiecare dram de spirit sportiv din noi pentru a performa la cel mai înalt nivel.

Sunt unii dintre noi, care în ciuda curselor dificile în care sunt angajați, păstrează o conduită atât de luminoasă, că te simți inspirat pe loc. Ce fac ei diferit? Se axează pe altceva în cursa lor.

Pe umor. Și pe distracție. Și au, în general, un sentiment autentic de bucurie în fața experiențelor.

Cei mai mulți facem greșeala de a evidenția cât de greu este să faci ceva. Să te întreții singur, să înveți pentru examene, să ai un job, să ai responsabilități, să, să, să. Gândul nostru care acaparează în astfel de momente este că toate acestea sunt greu de făcut. Este o cursă grea. În unele momente, aparent imposibilă. Și de multe ori chiar este (iar câteodată, să fim sinceri, suntem doar niște mici râzgâiați care vor să fie feriți în mod magic de orice neplăcere).


2. Cele mai multe lucruri grele sunt distractive

Viața e o cursă care te provoacă constant.

Totuși, vorbind de lejeritatea și lumina unora – sunt unele persoane care accentuează un aspect complet diferit al experienței, în fix aceleași momente care erau dificile pentru ceilalți: se gândesc la partea distractivă, frumoasă, cu potențial și provocatoare (în sens pozitiv) a evenimentelor respective.

În loc să își spună ce greu este să facă mișcare zilnic, se axează pe cât de bine se simte corpul lor când și-l folosesc. În loc să își repete scenariul cu dificultatea examenelor, se focusează pe cât de distractiv este să afli lucruri noi. Sau pe cât de bine și de împăcat cu tine însuți te simți când ești capabil să te achiți de responsabilități, una după alta. Și zi după zi. Și se aplică și în situațiile de viață mult mai apăsătoare.

Ceea ce ei nu fac este să își repete o poveste mentală despre cât de greu este să faci lucrul respectiv. Gândul lor dominant este despre un element al acelui lucru, de care se bucură. Ei muncesc din greu, dar având în minte partea distractivă și frumoasă a cursei.


3. 1 Decembrie

Pentru sărbătorirea autentică a Zilei Națională a României nu avem nevoie de spirit sportiv, din fericire, ci doar de solidaritate. Nu e greu, după cum nu e nici ușor să fii român. E la fel cum e pentru toți locuitorii planetei, indiferent de culorile naționale pe care le arborează în piept, la vedere, sau în locuri mai tainice doar de ei știute.

1 Decembrie este una dintre cele mai puternice legături cu putere de simbol pentru români. Sărbătorim ziua de astăzi ca Zi Națională de mai bine de trei decenii, iar spiritul ce o însoțește îmi pare din ce în ce mai frumos și mai autentic. 1 Decembrie nu e doar despre parada militară, despre horele încinse în centrele orașelor țării sau despre arborarea steagului național. Este despre recunoștință, despre asumare a unui trecut și a unui viitor comune și despre solidaritate. 1 Decembrie nu este o sărbătoare îndreptată împotriva altora, oricine ar fi aceștia, ci despre planurile și viziunile pe care le avem pentru perioada următoare.

Știi și tu, sunt mulți cei ce fac paradă de patriotism de 1 Decembrie. Între aceștia, sunt majoritari aceia pentru care România e doar o altă cauză pierdută, o țară ce nu merită respect ori admirație. Îmi place să cred că salturile extraordinare la care e martoră România vor subția cu fiecare an ce va trece numărul contestatarilor. Pentru că indiferent de vremuri, prin solidaritatea noastră și în ciuda lamentărilor noastre, România are un trecut de apărat și un viitor de construit.

Ceea ce mi se pare cu adevărat semnificativ la ceea ce serbăm azi e că „viitorul de ieri e trecutul de mâine”. Speranțele noastre pentru un mâine mai bun devin trecutul generațiilor viitoare. Să facem în așa fel încât trecutul pe care-l lăsăm moștenire celor din viitor să fie unul bun, luminos și încrezător.

La mulți ani!


Creștem împreună,
Diana

Hei, merci că ai citit până aici! 🤗

↓ Te-ar putea interesa și următorul articol...