Salutare! Dacă citești asta, înseamnă că sunt șanse foarte mari să fi luat bacul, așa că felicitări!
Așadar, mai ai aproape 2 săptămâni până la admitere. Dacă te organizezi bine, o să ai destul timp să repeți cam toată materia, să deslușești noțiunile pe care nu le înțelegi și să rezolvi cât mai multe grile, ca să te obișnuiești cu condițiile de examen.
Dar nu pierde din vedere un lucru: trebuie mai întâi să te înscrii! Acum, pentru că unele site-uri nu sunt prea prietenoase, și pentru a-ți rămâne mai mult timp de învățat, am făcut eu niște research și am pus pe o singură pagină instrucțiunile pentru toate facultățile de medicină din țară (12, mai exact).
Tot ce trebuie să faci este să cauți în listă facultatea la care vrei să aplici (sunt în ordinea alfabetică a orașelor), să dai click și să citești cu atenție.
Totuși, pentru că e posibil să îmi fi scăpat ceva, îți recomand (și chiar insist!) să intri și pe pagina oficială a universității – o să îți las link-urile la început.
Acestea fiind zise, spor la treabă!
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad
Sursă: https://www.uvvg.ro/site/admitere/
– Metodologie privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în ciclul de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat (link)
– Acte necesare pentru înscrierea online a candidaţilor pentru Admitere 2019 la programele din domeniul Sănătate (link)
– Taxe 2019-2020 – taxe de inscriere admitere 2019 (link)
– Metodologie admitere Facultatea de Medicina (link)
– Metodologie admitere Facultatea de Medicina Dentară (link)
– Metodologie admitere Facultatea de Farmacie (link)
Universitatea Transilvania din Brașov
Sursa: https://medicina.unitbv.ro/admitere/informa%C8%9Bii-pentru-admitere.html
– Calendar (link)
– Aplicația pentru înscriere online (link)
Taxe
Taxa de inscriere: 250 de lei la Programul de Studii Medicină, 200 de lei la programele de studii Asistență medicală, Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, Laborator Clinic (taxa se achita prin transfer bancar sau prin ordin de plata)
UMF „Carol Davila” București
Sursa: https://umfcd.ro/wp-content/uploads/2019/06/Metodologie-proprie-admitere-2019-aprobata-in-Senatul-din-20.06.2019-.doc
Metodologie proprie – U.M.F. “Carol Davila” Bucureşti
ADMITERE 2019
Admiterea în anul universitar 2019 – 2020
Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti
Concursul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2019–2020 pe domenii de studii va avea loc în ziua de 24.07.2019 pentru toate facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” București.
Înscrierile se vor face în perioada 11 – 17.07.2019 între orele 900– 1600 după cum urmează:
– joi 11 iulie, între orele: 900 – 1600; – luni 15 iulie, între orele 900 – 1600;
– vineri 12 iulie, între orele 900 – 1600; – marți 16 iulie, între orele: 900 – 1600;
– sâmbătă 13 iulie – nu se fac înscrieri – miercuri 17 iulie, între orele: 900 – 1600;
– duminică 14 iulie – nu se fac înscrieri;
Înscrierea candidaţilor se va face la secretariatele facultăţilor, respectiv pentru Facultatea de Medicină – Bdul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5, pentru Facultatea de Medicină Dentară – Calea Plevnei, nr. 19, sector 5, pentru Facultatea de Farmacie – str. Traian Vuia, nr. 6, sector 1 şi pentru Facultatea de Moaşe şi Asistennţă Medicală (FMAM) – Bdul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5.
Taxa de înscriere este de 250 lei pentru toate facultăţile şi specializările; 75% din cuantumul taxei reprezintă taxa administrativă, iar 25% taxa de participare; în cazul retragerii din concurs înaintea desfaşurării probelor, doar taxa de participare va fi returnată.
Taxa de înscriere se va achita doar la casieriile Băncii Transilvania cu următoarele date de identificare:
– denumirea instituției la care va susține admiterea: U.M.F. ”Carol Davila” București;
– numele și prenumele candidatului;
– suma depusă;
– codul numeric personal al candidatului;
– facultatea la care urmează să susțină admiterea: medicină/medicină dentară/ farmacie/fmam;
– anul de studiu: 0;
– tipul taxei: taxă de admitere.
Candidaţii vor prezenta pentru înscriere următoarele acte:
1. Cererea tip de înscriere, completată la secretariat pe calculator şi semnată de către candidat, dupa examinarea conformităţii datelor solicitate de formularul respectiv;
Pentru admiterea în anul universitar 2019–2020 este posibilă şi pre-înscrierea on-line a candidaţilor; formularul se găseşte pe site-ul UMF “Carol Davila” (www.umfcd.ro). Candidaţii vor printa formularul completat şi – sub semnatura personală – îl vor prezenta la Secretariat, împreună cu celelalte acte, acesta constituind cererea de înscriere.
2. Diploma de bacalaureat – în original și copie (pentru candidații/studenții care se înscriu la a II- a facultate și pentru absolvenții unei alte facultăți va fi însoțită de copia Diplomei de Licență, Supliment la Diploma de Licență și Adeverința din care să rezulte forma de finanțare pe întreaga perioadă a studiilor absolvite, după caz).
Candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile corespunzatoare anului universitar 2018-2019 pot prezenta la înscriere pentru sesiunea imediat urmatoare examenului de bacalaureat în anul 2019, în locul diplomei de bacalaureat, adeverinţa eliberată de către liceu (în original), în care trebuie menţionate obligatoriu media generală de la Bacalaureat, mediile obţinute în anii de studiu, termenul de valabilitate al adeverinţei şi faptul că nu a fost eliberată diploma de bacalaureat.
Neprezentarea diplomei de bacalaureat în original sau a adeverinţei, în original, din vina exclusivă a candidatului admis pe locuri finanţate de la bugetul de stat în termen de 5 zile lucrătoare de la afișarea rezultatelor finale duce la pierderea locului finanțat la buget.
3. Diploma echivalentă cu cea de bacalaureat – recunoscută de M.E.N.(în cazul absolvenţilor de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în afara României).
4. Adeverinţa din care să rezulte calitatea de student și forma de finanțare pe întreaga perioadă a studiilor (pentru studenţii care urmează o a doua specializare);
5. Diploma de licenţă sau diploma echivalentă cu aceasta, pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior care doresc să urmeze o a doua specializare;
6. Carte de identitate sau paşaportul valabil original și copie;
7. Certificatul de naştere original și copie;
8. Certificat de căsătorie, (dacă este cazul) original și copie;
9. Adeverinţă medicală eliberată, după caz, de către medicul şcolar sau de către medicul de familie care atestă că persoana respectivă este aptă din punct de vedere medical – în original;
10. Patru fotografii color tip buletin;
11. Dovada achitării taxei de înscriere;
12. Dosar plic.
Înscrierea la concursul de admitere se face personal, pe baza cărții de identitate /pașaportului și a celorlalte documente prevăzute în metodologia de admitere. Înscrierea la concursul de admitere se poate face, în numele candidatului, și de către o altă persoană pe bază de procură.
Repartizarea locurilor:
În planul de şcolarizare în instituţii militare de învăţământ din Ministerul Apărării Naţionale, pentru Institutul Medico–Militar, au fost aprobate 70 de locuri bugetate pentru anul universitar 2019-2020 repartizate astfel:
– Medicină – 50 locuri;
– Medicină dentară – 10 locuri;
– Farmacie – 10 locuri.
X. Desfăşurarea concursului de admitere în UMF “Carol Davila” Bucureşti – sesiunea iulie 2019
Listele nominale ale candidaţilor în ordine alfabetică, sălile în care se desfăşoară concursul de admitere şi repartiţia candidaţilor pe săli vor fi afişate la avizierele Facultăţii de Medicină (pentru specializările Medicină şi F.M.A.M.), respectiv ale Facultăţii de Medicină Dentară şi Facultăţii de Farmacie în preziua concursului de admitere și pe site-ul www.umfcd.ro.
2. Candidaţii au obligaţia de a verificaexactitatea datelor înscrise pe listele afişateşide a aduce imediat la cunoştinţa comisiei de admitere, prin secretariatele facultăților, eventualele neconcordanţe faţă de datele din cererea de înscriere tip sau faţă de actele depuse la dosar. După începerea concursului, pe listele afişatenu se mai admit nici un fel de modificări.
Accesul candidaţilor în săli, în ziua concursului de admitere, se va face pe baza cărţii de identitate sau a paşaportului valabil precum şi a legitimaţiei de concurs tip, eliberată la înscriere de către Secretariatele Facultăţilor, începând cu ora 7⁴⁵ pentru toate facultăţile din U.M.F. “Carol Davila”.
La intrarea în sala de concurs supraveghetorii verifică identitatea fiecărui candidat pe baza actului de identitate iar candidatul semnează în tabelul de prezenţă.
Candidaţii sunt aşezaţi în sală în ordine alfabetică, conform listelor finale afişate, cu excepţia perechilor soţ-soţie, fraţi-surori, care au obligaţia, sub sancţiunea anulării lucrării şi eliminării din concurs, să semnaleze şefului de sală aceste situaţii, pentru a putea fi aşezaţi separat. Candidaţii aflaţi în sală pot declara, sub semnătură, situaţiile menţionate mai sus. Fiecare candidat se aşează pe locul indicat prin legitimaţia de concurs lipită pe masă şi care are acelaşi număr ca şi cel de pe legitimaţia de concurs tip primită la înscriere. Candidaţii ocupă numai locurile indicate de organizatori şi nu au voie să le schimbe între ei. În cazul în care locul desemnat iniţial nu este corespunzător, candidatul poate fi mutat pe un loc disponibil, dar numai la indicaţia şefului de sală. Candidaţii sunt aşezaţi în sală în aşa fel încât să rămână cel puţin un loc liber între 2 candidaţi.
În prezenţa candidaţilor, şefii de sală citesc instrucţiunile privind modul de desfăşurare a concursului.
Începând cu ora 830 se distribuie candidaţilor chestionarele pentru răspunsuri. Fiecare candidat are obligaţia de a verifica chestionarul pentru răspunsuri, pentru a se identifica eventualele greşeli de tipărire, caz în care chestionarul respectiv va fi înlocuit.
După distribuirea chestionarelor de concurs, supraveghetorii fac instructajul candidaţilor şi verifică corectitudinea datelor de identificareînscrise pe chestionarul de concurs.
Anterior orei de începere a concursului, supraveghetorii distribuie caietele cu întrebări pentru concurs pe cele 4 tipuri. Fiecare candidat are obligaţia să verifice caietul cu întrebări, fiind înlocuite caietele cu greşeli de tipar. Candidaţii poartă întreaga responsabilitate a notării corecte a numărului caietului cu întrebări pentru concurs pe chestionarul de răspuns.
Candidaţii care nu sunt prezenţi în sală în momentul deschiderii plicurilor cu caietele cu întrebări nu mai au acces în sala de concurs, pierzând astfel dreptul de a susţine proba scrisă.
În timpul probei scrise de concurs, candidaţii nu au voie să consulte nici un fel de material, să discute cu alţi candidaţi, să copieze; se interzice, de asemenea, folosirea de către candidaţi a minicalculatoarelor proprii, a telefoanelor mobile sau a oricăror dispozitive electronice de comunicare. Candidații surprinşi asupra faptului sunt eliminaţi din concurs. Materialele documentare sunt depozitate într-un loc al sălii unde candidaţii nu au acces până la finalul concursului. În acelaşi loc se vor depozita şi telefoanele mobile, închise pe toată durata probei de concurs.
Orice fraudă sau tentativă de fraudă dovedită, care contravine disciplinei sau eticii concursului, se soldează cu excluderea imediată a candidatului din concursul de admitere.
Concursul de admitere se desfăşoară după un sistem tip grilăal întrebărilor (complement simplu, complement grupat).
Chestionarele de concurs trebuie completate corect, fără ştersături după următoarele reguli:
a. Pentru completare se foloseşte, în mod obligatoriu, pix negru sau albastru închis;
b. Pentru marcarea răspunsurilor corectese completează integral căsuţele respective iar căsuţele corespunzătoare răspunsurilor greşite se lasă necompletate;
c. Nu se admit chestionare de concurs cu ştersături sau corecturicare pot produce interpretări eronate din partea sistemului electronic de prelucrare a răspunsurilor.
15. Candidaţii care fac greşeli sau ştersături ce pot fi considerate semne distinctive pe chestionarul de concurs îşi pot transcrie chestionarul, fără a depăşi însă timpul destinat acestei probe. În aceste conditii, chestionarul iniţial este anulat pe loc de către responsabilul de sală, sub semnătură; chestionarele de concurs anulate sunt predate comisiei, conţinutul lor nefiind luat în considerare.
Se atenţionează candidaţii să ia în calcul timpul necesar completării unui nou chestionar de concurs, care poate fi, uneori, de 15-20 minute, pentru a nu risca expirarea timpului pentru proba de concurs, înaintea finalizării completării noului chestionar de concurs.
Pentru ciornăse pot utiliza numai coli de hârtie cu ştampila de concurs care sunt primite de la supraveghetori.
Din momentul începerii probei scrisenici un candidat nu poate părăsi definitiv sala decât după minimum 30 de minute şi numai după ce a predat chestionarul de concurs şi a semnat pentru predarea acestuia. După părăsirea sălii, niciunui candidat nu îi este permisă revenirea (pe perioada desfăşurării probei) pentru niciun motiv, cu excepţia situaţiei în care un candidat are necesităţi fiziologice, caz în care este însoţit de 2 supraveghetori şi poate lipsi din sală maximum 10 minute. Timpul absenţei din sală nu prelungeşte durata probei pentru candidatul respectiv.
Timpul de concurs (durata probei scrise) începe din momentul în care în sala de concurs a fost distribuit ultimul caiet cu întrebări pentru concurs. Şeful de sală notează la loc vizibil şi informează candidaţii despre ora de începere şi ora de finalizare a concursului.
Durata probei scrise este de 2 ore si jumătate în cazul specializărilor Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, 2 ore pentru admiterea la specializările Asistenţă Medicală generală şi Moaşe şi, respectiv 1 ora şi jumatate pentru celelalte specializari ale F.M.A.M.
La Facultăţile de Medicină şi Medicină Dentară concursul de admitere include două discipline (Biologie obligatoriu şi, la alegere, Fizică sau Chimie), totalizând un numar de 100 întrebări, din care 60 pentru proba obligatorie şi 40 pentru cea la alegere.
La Facultatea de Farmacie, concursul de admitere include doua discipline (Chimia organică obligatoriu şi, la alegere, Biologie vegetală sau Anatomia şi Fiziologia omului), totalizând un număr de 100 întrebări, din care 60 pentru proba obligatorie si 40 pentru cea la alegere .
La Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală – pentru specializările Moaşe şi Asistenţă Medicală Generală, concursul de admitere include două discipline (Biologie obligatoriu şi, respectiv, Fizică sau Chimie la alegere), cu un număr total de 80 de întrebări (60 pentru proba obligatorie şi 20 pentru cea la alegere). Pentru restul specializărilor de la FMAM (Tehnică dentară, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare) concursul de admitere include Biologia ca disciplină obligatorie, respectiv Fizica sau Chimia ca disciplină la alegere, totalizând un număr de 60 de întrebări, dintre care 40 pentru proba obligatorie şi 20 pentru cea la alegere.
Candidaţii vor specifica obligatoriu pe fişa de înscriere (și pe chestionarul de concurs) disciplina la alegere la care vor susţine concursul de admitere.
La sfârşitul probei scrise, candidaţii predau chestionarul de concurs şefului de sală şi semnează în tabelul de predare al acestuia.Caietul cu întrebări rămâne în posesia candidatului, cu excepţia celor care, indiferent din ce motiv, părăsesc sala înainte de finalizarea probei scrise.
UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca
Sursa: http://www.umfcluj.ro/educatie-ro/admitere-ro/licenta-ro/itemlist/category/236-ghidadm2019
Oferta educațională pentru anul universitar 2019 – 2020
Calendarul concursului de admitere pentru anul universitar 2019 – 2020
15 – 19 iulie: înscrierea candidaţilor
23 iulie: afişarea listelor cu candidaţii înscrişi
24 iulie: examen scris de admitere
24 iulie: în intervalul orar 12-14 – contestaţii la întrebări
24-25 iulie: afişarea rezultatelor
25 iulie: în intervalul orar 8 – 14 – contestaţii la notă
26 iulie: afişarea rezultatelor finale după contestaţii
26 iulie – 9 august: confirmarea locurilor
Probele de concurs se vor susţine din Tematica şi bibliografia pentru examenul de admitere 2019.
Consultați Ghidul admiterii 2019 pentru informațiile necesare privind alcătuirea dosarului de înscriere și desfășurarea concursului.
Pentru întrebări suplimentare ne puteți contacta la adresa de e-mail sau telefonic la următoarele nr. de tel.: 0264-597256 int. 2123, int. 2113, int. 2266, int. 2122.
Universitatea Ovidius din Constanța
Sursa: http://admitere.univ-ovidius.ro/
ADMITERE LICENȚĂ 2019
Calendar Admitere 2019
Criterii admitere studii universitare de licenta 2019
Acte necesare pentru inscrierea la studii de licentaCetateni români
Cetățenii străini din statele membre ale UE, SEE și CE
Cetățenii străini din state terțe UE
Taxe admitere 2019
Modalitati de plata a taxei de inscriere la studii universitare
Informații pe site-urile facultăților
CIFRA DE ȘCOLARIZARE ÎN ANUL I DE STUDII UNIVERSITARE DE LICENȚĂ, an univ 2019-2020
Lista liceelor din mediul rural – EDU.RO – XLS
ACTE NECESARE PENTRU INSCRIEREA LA STUDII
DE LICENȚĂ PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI
ADMITERE 2019
(1) Dosarul de candidatură pentru cetățenii români care se înscriu la concursul de admitere la facultățile care nu organizează admitere on-line va conține următoarele documente într-un dosar plic:
a. cererea-tip de înscriere pentru concursul de admitere;
b. certificatul de naștere, în original si copie, certificarea conformității cu originalul1 se va face de către membrii comisiei de admitere
c. actul de identitate în original, si copie, certificarea conformității cu originalul2 se va face de către membrii comisiei de admitere;
d. certificatul de căsătorie, în original, si copie cu certificarea conformității cu originalul1 de către membrii comisiei de admitere pentru candidații căsătoriți (care şi-au schimbat
numele);
e. diploma de bacalaureat sau, pentru promoția 2019, diploma ori adeverința de bacalaureat, în original. Candidații care se înscriu și la alte programe de studii sau cei care sunt înmatriculați la o instituție de învățământ superior vor prezenta diploma de bacalaureat spre certificarea conformității cu originalul1 sau, după caz, copie legalizată a acesteia. Candidaţii cu diplomă de bacalaureat sau cu diplomă echivalentă sau cu
adeverinţă de bacalaureat pentru promoţia 2019 care nu au înscrisă în clar media generală (inclusiv mediile la probele susţinute) a examenului de bacalaureat nu vor fi înscrişi la concursul de admitere.
f. prin excepție, pentru candidații care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile corespunzătoare anului școlar 2018-2019, în baza acordului scris al acestora, UOC se poate interconecta cu SIIIR, în vederea preluării datelor personale și a rezultatelor obținute la bacalaureat ale acestor candidați, caz în care nu este necesară adeverința eliberată de către instituția de învățământ;
g. diploma de licenţă în original si copie cu certificarea conformităţii cu originalul1, sau adeverinţa de licenţă (pentru promoţia 2019) pentru candidaţii care se înscriu la mai multe
specializări, în cazul înscrierii la studii universitate de master;
h. adeverința din care să rezulte calitatea de student, cu precizarea regimului de studii, CT sau FT pentru fiecare an de studii la care a fost sau este înmatriculat, la o instituție de
învățământ superior de stat sau particular, (dacă este cazul);
i. documentul care atestă distincţia şcolară obţinută la olimpiadele şcolare, în original si copie, cu certificarea conformității cu originalul de către membrii comisiei de admitere, în cazul înscrierii la studii universitate de licență;
j. copie, după legitimația de concurs care atestă înscrierea la primul domeniu de studiu de licență/master (la care candidatul a predat originalele);
k. foaia matricolă în original si copie cu certificarea conformității cu originalul de către membrii comisiei de admitere;
l. adeverință medicală eliberată după caz de către medicul de familie sau de către medicul școlar care atestă că persoana respectivă este aptă din punct de vedere medical pentru domeniul sau programul de studii la care candidează. Pentru Facultatea de Educație Fizică și Sport se vor respecta prevederile din metodologia proprie de admitere;
m. două sau patru fotografii color – după caz, tip buletin/carte de identitate;
n. dovada plății taxei de înscriere sau, unde este cazul, adeverință ori documentele din care să rezulte motivul pentru scutirea de taxă de înscriere;
o. pentru candidații de etnie rromă, dosarul va cuprinde, pe lângă actele mai sus menționate, următoarele documente:
i. recomandarea scrisă din partea președintelui unei organizații legal constituite a rromilor din care să rezulte că respectivul candidat face parte din această etnie; calitatea de membru al respectivei organizații nu este luată în considerare;
ii. copie legalizată a hotărârii judecătorești care atestă constituirea legală a organizaţiei respective;
iii. declarație pe proprie răspundere că respectivul candidat face parte din etnia rromă.
(2) Nu se admit spre certificarea conformității acte de studii sau acte de stare civilă al căror original este deteriorat (rupt, tăiat, ilizibil), ori asupra căruia s-a intervenit în mod vizibil prin plastifiere sau în alt mod care poate crea suspiciuni asupra originalității documentului supus conformizării.
(3) La inscrierea on-line, candidatii vor încărca în platforma de admitere on-line copii scanate ale documente prevăzute la alin (1). Documentele prevăzute la alin (1) vor fi depuse la
inmatriculare (în cazul în care candidatul este declarat admis).
Notă: Candidații au obligația de a consulta metodologiile de admitere si prevederile facultăților deoarece, in funcție de specificul fiecărei facultăți lista actelor necesare la înscriere poate suferi modificări.
Candidații au obligația de a se informa zilnic în ceea ce privește desfășurarea admiterii pe pagina web a universității și/sau a facultății şi la avizierele facultăților, până la afișarea listelor cu
rezultatele finale.
UMF Craiova
Sursa 1: http://www.umfcv.ro/admitere-informatii-generale
Sursa 2: http://www.umfcv.ro/acte-necesare
Informatii generale concurs admitere 2019
Programe de studii:
Facultatea de Medicină:
– Medicină (reglementată sectorial, 360 credite – durata studiilor 6 ani)
Facultatea de Medicină Dentară:
– Medicină Dentară (reglementată sectorial, 360 credite – durata studiilor 6 ani)
– Tehnică Dentară (reglementată general, 180 credite – durata studiilor 3 ani)
Facultatea de Farmacie:
– Farmacie (reglementată sectorial, 300 credite – durata studiilor 5 ani)
Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală:
– Asistenţă Medicală Generală (reglementată sectorial, 240 credite – durata studiilor 4 ani)
– Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare (reglementată general, 180 credite – durata studiilor 3 ani)
Date concurs:
– la programele de studii Medicină, Medicină Dentară, Farmacie: 24 iulie 2019 ora 10.00.
– la programele de studii Asistenţă Medicală Generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare, Tehnică Dentară: 26 iulie 2019 ora 10.00.
Taxa inscriere: 250 RON.
Perioada inscriere: 15-21 iulie 2019
Program de inscriere: zilnic 10:00-14:00 (inclusiv sâmbăta şi duminica)
Secretariate de inscriere:
– Pentru programul de studii Medicină secretariatul pentru înscriere este organizat în Sala Bibliotecă parter – Corp A’ (Extindere) Str. Petru Rareş nr. 2
– Pentru programele de studii Medicină Dentară şi Tehnică Dentară secretariatul pentru înscriere este organizat la Secretariatul Facultăţii de Medicină Dentară parter – Corp A’ (Extindere) Str. Petru Rareş nr. 2
– Pentru programul de studii Farmacie secretariatul pentru înscriere este organizat la Secretariatul Facultăţii de Farmacie parter – Corp A’ (Extindere) Str. Petru Rareş nr. 2
– Pentru programele de studii Asistenţă Medicală, Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare secretariatul pentru înscriere este organizat la Secretariatul Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală – Corp C Bdul 1 Mai nr. 66.
Acte necesare
Pentru înscrierea la concursul de admitere, în anul I, candidaţii vor completa o cerere de înscriere tip la care anexează următoarele acte:
a) cerere de înscriere – conform tipizatului distribuit de secretariat
b) diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta în original sau copie legalizată însoţită de o adeverinţă din care rezultă că originalul se află în păstrare la instituţia emitentă a adeverinţei precum şi faptul că a fost sau nu scutit de achitarea taxei de înscriere. Candidaţii care au fost admişi la o altă facultate/specializare în urma concursului de admitere din sesiunea iulie 2009, pot prezenta diploma de bacalaureat în copie legalizată însoţită de o adeverinţă în care se va menţiona facultatea/specializarea la care a fost admis şi condiţiile de studiu (bugetat / cu taxă), cu obligativitatea de a depune diploma de bacalaureat în original în termen de 10 zile de la afişarea rezultatelor. Nedepunerea originalului în termenul precizat anterior duce la trecerea candidatului declarat admis, de pe locurile bugetate pe locurile cu taxă.
Absolvenţii de liceu din promoţia 2009 pot prezenta, în locul diplomei de bacalaureat, adeverinţă tip în care se menţionează atât media generală de bacalaureat cât şi media generală a anilor de studii, urmând a depune diploma de bacalaureat la secretariatul facultăţii până la data de 30 septembrie 2009.
c) certificatul de naştere, în copie legalizată (şi a celui de căsătorie dacă este cazul);
d) copie a buletinului sau cărţii de identitate.
e) adeverinţă medicală tip eliberata de cabinetele medicale scolare sau de medicii de familie de care apartin din care sa rezulte ca sunt apti pentru domeniul sau specializarea la care candideaza. Adeverinta respectiva va fi insotita de rezultatele investigatiilor medicale cu privire la serologia sangelui (VDRL), eliberate cu cel mult 30 de zile inainte de data inscrierii la concurs.
Candidaţii cu afecţiuni cronice vor prezenta adeverinţe medicale vizate de comisiile medicale judeţene (după caz, a municipiului Bucureşti) de orientare şcolară şi profesională. În adeverinţele respective se va menţiona în mod expres gradul deficienţelor, în funcţie de localizarea acestora, conform criteriilor medicale de orientare şcolară şi profesională, din Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 427/1979.
Nedeclararea acestor afecţiuni atrage după sine consecinţele instituţionale în vigoare.
f) trei fotografii tip buletin de identitate;
g) adeverinţă din care să rezulte calitatea de student (integralist la finele sesiunii de examene din iunie-iulie 2008/2009 pentru studenţii UMF Craiova) eliberată de decanatul facultăţii precum şi o copie a diplomei de bacalaureat legalizată sau autentificată de secretariatul facultăţii deţinătoare;
h) diploma de licenţă sau diploma echivalentă cu aceasta, pentru absolvenţii care doresc să urmeze o a doua specializare, în original sau copie legalizată;
i) acte doveditoare pentru candidaţii care solicită scutirea de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere (copii legalizate după certificatele de deces ale părinţilor în cazul celor orfani de ambii părinţi; adeverinţe de la Casa de copii, în cazul celor aflaţi în această situaţie, adeverinţă pentru copiii salariaţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova şi copiii personalului didactic, indiferent de instituţia de învăţământ de stat, alte acte prevăzute de regulament pentru scutirea achitării taxei de înscriere);
j) chitanţa doveditoare a plăţii taxei de înscriere la concursul de admitere;
k) dosar plic.
Pentru respectarea prevederilor în vigoare privind regimul actelor de studii în România, toţi candidaţii, inclusiv candidatele căsătorite, vor fi înscrişi la concurs cu numele din certificatele de naştere.
După încheierea înscrierii, comisiile de admitere întocmesc liste nominale ale candidaţilor înscrişi, în ordine alfabetică, pe care le afişează, după aprobarea rectorului, la loc vizibil, cu cel puţin 24 de ore înainte de începerea primei probe, precizându-se :
– facultatea, forma de învăţămât, specializarea
– repartizarea candidaţilor pe sălile de concurs
Orice sesizare a candidaţilor privind inexactitatea datelor precizate pe aceste liste se verifică imediat, corecturile necesare efectuându-se direct pe listele afişate, cel mai târziu cu 3 ore înainte de începerea primei probe, cu aprobarea Preşedintelui de Comisie. Dacă listele au fost înscrise la calculator, aceste corecturi vor fi făcute şi în fişierele cu numele candidaţilor, până la editarea cataloagelor fără note.
UMF „Dunărea de Jos” Galați
Sursa: https://www.admitere.ugal.ro/site/licenta/licenta-iulie
– Înscriere (link)
– Acte necesare (link)
– Taxa (link)
– Cazare (link)
Calendarul de desfășurare a concursului de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie în anul 2019
Etapa I
15 – 20 iulie 2019 – Înscrieri
23 iulie 2019 – Susținerea probelor
Farmacie
Asistență medicală generală
Moașe
24 iulie 2019 – Susținerea probelor
Medicină
Medicină dentară
26 – 27 iulie 2019 – Afișarea rezultatelor din Etapa I și rezolvarea contestațiilor
27 – 31 iulie 2019, ora 1000 – Depunerea diplomelor de bacalaureat în original pentru cei admiși în Etapa I
Etapa a II-a
31 iulie 2019, ora 1600 – Afișarea listelor din Etapa a II-a
1 – 2 august 2019, ora 1000 – Depunerea diplomelor de bacalaureat în original pentru cei admiși în Etapa a II-a
2 august 2019, ora 1600 – Afișarea listelor finale
UMF Iași „Grigore T. Popa”
Sursa: https://www.umfiasi.ro/ro/admitere/program-de-licenta/Pagini/concurs-de-admitere.aspx
Completarea formularului on-line
LINK:
Formular online pentru înscrierea la concursul de admitere
Termen limită 20 iulie 2019, ora 1100;
Pentru candidații care nu au acces la internet, s-au pus la dispoziție calculatoare la Biblioteca U.M.F. din Str. Vasile Alecsandri nr.7 unde pot completa aceste formulare astfel: în perioada 15-19 iulie 2019, în intervalul orar 900-1300, în ziua de 20 iulie 2019 în intervalul orar 900-1100.
15-20 iulie 2019 – Perioada de înscriere
Dosarul de înscriere se va depune la centrul de înscriere amenajat pentru facultate aleasă, astfel: în perioada 15-19 iulie 2019, în intervalul orar 900-1400, în ziua de 20 iulie 2019 în intervalul orar 900-1200.
23 iulie 2019, 18:00-21:00 – Identificarea sălii de concurs
Candidații vor putea identifica sălile de concurs marți, 23 iulie 2019, între orele 1800-2100
24 iulie 2019 – Testul grilă
Accesul candidaților în sălile de examen se va face miercuri, 24 iulie 2019, între orele 830-900, pe baza buletinului / cărţii de identitate / paşaportului, în termen de valabilitate şi a legitimaţiei de concurs. Candidatele căsătorite trebuie să prezinte şi certificatele de naştere şi de căsătorie.
Susținerea testului grilă se va desfășura miercuri, 24 iulie 2019, între orele1000-1300.
Pentru completarea grilei, candidaţii vor folosi markerele negre pe care le vor primi în sală de la comisie.
În timpul concursului candidaţii nu au voie să aibă obiecte de scris de orice fel, altele decât cele date de organizatori, hârtii albe sau scrise, publicaţii de orice fel, telefoane mobile sau orice alt tip de aparatură de comunicare, ceasuri de rnână, pagere, i-phone, genţi, materiale didactice de orice fel etc. Cei care intră in sală cu astfel de obiecte precum şi cu materiale docurnentare au obligaţia să le depoziteze într-un loc special, indicat de şeful de sală înainte de aducerea caietelor cu intrebari, unde nu vor avea acces până la terminarea concursului.
Candidații care au ca disciplină de concurs Chimie organică, Fizică sau Matematică vor primi de la Comisia de admitere, la intrarea în sala de concurs, un minicalculator neprogramabil. Acesta va fi returnat comisiei la sfârșitul concursului, odată cu predarea tezei. (anunț în format pdf)
Scanarea tezelor în fața candidaților și comunicarea punctajelor va avea loc după finalizarea testului grilă.
Taxele de înscriere:
– Medicină – 350
– Medicină Dentară – 350
– Farmacie – 350
– Asistență Medicală Generală – 250 lei
– Nutriție și Dietetică – 250 lei
– Tehnică Dentară – 250 lei
– Balneofiziokinetoterapie și recuperare – 250 lei
– Cosmetică medicală și Estetică 1 – 250 lei
– Asistență de Profilaxie Stomatologică 1 – 250 lei
– Bioinginerie – 250 lei
Documente suplimentare:
– Metodologia (link)
– Număr locuri (link)
– Documente pentru acces în săli (link)
Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea
Sursa: http://fmforadea.ro/admitere-2019
Admitere 2019 – La Facultatea de Medicină și Farmacie NU se fac înscrieri ON-LINE
Fise de inscriere Admitere 2019
Medicina
Medicina II
Medicina Dentara
Medicina – Limba Engleza
Farmacie
Acte necesare pentru inscrierea la concursul de admitere
Beneficiari scutiri de taxe
Calendarul concursului de admitere studii universitare de licenţă
Taxe admitere
Taxa de înscriere la concursul de admitere – 150 RON
Taxa pentru contestații – 150 RON
Taxa de înmatriculare – 100 RON
Taxă procesare dosar (pentru candidații cu studii anterioare efectuate în străinătate) – 150 Euro
METODOLOGIA organizării admiterii la studii universitare de licență, Facultatea de Medicină și Farmacie pentru anul universitar 2019 – 2020
Metodologia de admitere și școlarizare a românilor de pretutindeni la studii de LICENȚĂ și MASTER începând cu anul universitar 2019/2020 la Universitatea din Oradea
METODOLOGIE privind admiterea și școlarizarea cetățenilor străini începând cu anul universitar 2019/2020
Ghidul admiterii Universității din Oradea la studii de Licență
Regulament de admitere pentru candidații absolvenți de licee situate în mediul rural pe locurile subvenționate de la buget în condițiile legii
Te-ar mai putea interesa…
Admitere 2019 – Suplimentarea numarului de simulari examen admitere
Datorită numărului mare de solicitări din partea candidaților care optează pentru înscrierea la Facultatea de Medicină și Farmacie, conducerea facultății a aprobat suplimentarea numărului de simulări, după cum urmează:
13 iulie 2019 de la ora 1000 locația: Aula Facultății de Medicină și Farmacie, Piața 1 Decembrie nr. 10, etaj I. Înscrierile pentru susținerea examenului de simulare din data de 13.07.2019 se fac în perioada 11 – 12 iulie între orele 0900 – 1400 la Secretariat – Masterat, sau în ziua simulării(13.07.2019) începând cu orele 900.
20 iulie 2019 de la ora 1000 locația: Aula Facultății de Medicină și Farmacie, Piața 1 Decembrie nr. 10, etaj I. Înscrierile pentru susținerea examenului de simulare din data de 20.07.2019 se fac în perioada 18 – 19 iulie între orele 0900 – 1400 la Secretariat – Masterat, sau în ziua simulării (20.07.2019) începând cu orele 900.
Taxă înscriere: 100 lei.
La înscriere candidatul are nevoie de Cartea de Identitate.
Participarea la examen este condiționată de prezentarea chitanței.
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
Sursa: http://medicina.ulbsibiu.ro/ro/admitere.php
Regulament admitere 2019 – ULBS
Criterii de admitere și condiții speciale – Facultatea de Medicină
Documente necesare la înscrierea candidaților la concursul de admitere
Fișa de înscriere la concursul de admitere – sesiunea iulie 2019 (cetățeni români și U.E.)
Locuri scoase la concurs pentru sesiunea iulie 2019
CALENDAR
Sesiunea iulie 2019 – studii universitare de licență
● Perioada de înscriere: 15.07 – 20.07.2019, ORELE 09.00-14.00
● Data concursului: 24.07.2019
● Depunere contestaţii subiecte: 24.07.2019
● Afişare rezultate contestații subiecte: 25.07.2019
● Afişarea rezultatelor: 26.07.2019
● Depunere contestaţii rezultate: 26.07. – 28.07.2019
● Afişare rezultate contestații: 29.07.2019
● Confirmare locuri: 30.07 – 02.08.2019
● Rezultate finale: 05.08.2019
UMF „Victor Babeș” Timișoara
Important! Intră pe link-ul următor și completează fișa online de înscriere: http://www.umft.ro/admitere-2019_710
Documente utile:
– Instrucțiuni pentru admitere (link – este arhivă, deci e de preferat să intri de pe laptop)
– Condiţiile şi documentele necesare pentru înscriere (link)
– Regulament Admitere 2019 (link).